L'ESTRELLA DE LA LAURA

Conte per treballar la tristesa i el dol

TÍTOL: L'estrella de la Laura
AUTOR: Klaus Baumgart
EDITORIAL: L'Arca de Junior
EDAT: a partir de 3 anys
BREU SINOPSI: Una nit en la que la Laura no podia dormir, va treure el cap per la finestra i es va endur una gran sorpresa. Va veure com una estrella del cel queia just davant de casa seva. La va anar a buscar i se l'ha va quedar, així amb ella ficada en el seu llit es va poder adormir. Però, l'endemà al llevar-se es va posar ben trista al veure que ja no hi era, però quan va ser l'hora d'anar a dormir la va tornar a trobar. Aquesta vegada ja no brillava tant com abans i va entendre que l'havia de tornar al cel. Així, tristament la va lligar a uns globus, i va fer que l'estrella tornés. Des d'aleshores, sempre que vol, mira al cel i veu aquella estrella.

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA:
Per treballar el tema del dol, es pot fer que l'infant dibuixi una estrella, la pinti, la retalli, i a dins hi dibuixi o escrigui lligams que tenia amb aquella persona que ja no hi és. Per exemple, es pot crear l'estrella de l'avi i així sentirem que el tindrem aprop, ja que aquesta ens la podem penjar a l'habitació, en una paret, etc. 
Verbalitzar com es sent la Laura al acomiadar-se de la seva estimada estrella permetrà a l'infant observar com altres persones també es senten tristes al acomiadar-se per sempre d'una persona estimada. Sentir-se comprès el farà sentir millor. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada