MÉS ENLLÀ DEL GRAN RIU

Conte per treballar el dol

TÍTOL: Més enllà del gran riu
AUTOR I IL·LUSTRADOR: Armín Beuscher i Cornelia Haas
EDITORIAL: Juventud
EDAT: a partir de 5 anys
BREU SINOPSI: la llebre i l'ós rentador s'acomiaden ja que la llebre ha de fer un llarg viatge del que no tornarà. Ella demanana que els seus amics la recordin amb alegria i tendresa. Però, malgrat això, els seus amics es posen tristos al saber que no tornarà. Aquesta tristesa inicial, de mica en mica, va desapareixent i entre tots s'animen tot recordant els moments viscuts amb la llebre. 

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA:
És un conte que es pot representar fàcilment, atorgant a cada infant el paper d'un animal diferent. Tractar la història de manera vivencial farà que s'interioritzin millor els valors que s'amaguen darrera aquesta narració. 

1 comentari:

  1. A l'escola on vaig estar de pràctiques el darrer curs de magisteri es va treballar aquest conte després de la mort del pare d'un dels indants de la classe. Va ser tota una experiència en què vam aprendre tant petits com grans.

    A vegades tendim a pensar que el procés de dol només necessita temps i que la persona ja s'anirà refent. No obstant es requereix del suport i acompanyament dels altres a més a més pot ser una oportunitat d'aprenentatge i creixement.

    ResponElimina